Για πρωινό, για κέρασμα, για πάρτυ, για καφέ και τσάι...Δοκιμάστε τις παρακάτω απλές συνταγές για μπισκότα και η γευστική επιτυχία είναι σίγουρη!!!
Μπισκότα με βρώμη & σοκολάτα
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με τις ζάχαρες μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατέψει baking powder και το αλάτι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και τα κομμάτια σοκολάτας. Ανακατεύουμε πάλι καλά. Στρώνουμε ταψί με λαδόχαρτο. Πάνω εκεί βάζουμε μικρές μπαλίτσες από τη ζύμη, προσέχοντας να έχουν κάποια απόσταση μεταξύ τους, γιατί απλώνουν. Ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C.
Μπισκότα κανέλας
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε πρώτα τα ασπράδια και κατόπιν τους κρόκους. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το μπέικιν, την κανέλα και το αλάτι και συνεχίζουμε με το αλεύρι. Έχουμε πλέον μία ζύμη που δεν κολλάει και τη βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο τυλιγμένη σε μεμβράνη. Έπειτα την ανοίγουμε με τη βοήθεια του πλάστη σε πάχος περίπου 0,5 cm και χρησιμοποιώντας κουπάτ κόβουμε σε σχέδια της αρεσκείας μας. Τοποθετούμε τα μπισκότα (επάνω σε λαδόκολα) στο ταψί και πασπαλίζουμε με τη χοντρή ζάχαρη. Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 20 λεπτά.
Και μην ξεχάσετε, όταν βγουν από το φούρνο, τα αφήνουμε για λίγο στο ταψί και μετά τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε σε σχάρα για να κρυώσουν. Τα φυλάμε σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς.
Καλή επιτυχία!!!!!!!!
credits: sintages tis pareas
Δημοσίευση σχολίου