Δεν το τρώω...δεν το τρώω...δεν το τρώω...
μου μυρίζει...δε μου αρέσει η γεύση του...κι ας είναι μια από τις καλύτερες πηγές σιδήρου και βιταμίνης Β12...δεν το τρώω (ξανά..)
Αναφέρομαι στο συκώτι, όπως έχουμε συνηθίσει να το μαγειρεύουμε, ορφανό στο τηγάνι..
Μέχρι που η γεύση του καλύπτεται από το αγαπημένο πορτοκάλι..και τότε...το τρώω, το τρώω, το τρώω (ξανά!)(και γεμίζω τις αποθήκες σιδήρου στον οργανισμό..)..αν το προλάβω δηλαδή, πριν το εξαφανίσουν οι υπόλοιποι συνδαιτημόνες.

Προμηθευτείτε τα παρακάτω υλικά, ακολουθείστε τις οδηγίες και γευτείτε το πιάτο σε 15'.

  • 1 μοσχαρίσιο συκώτι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • χυμό ενός πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο 
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουρ
  • Αλάτι - πιπέρι

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζουμε ελαφρά το συκώτι και από τις 2 μεριές. Στη συνέχεια σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και χαμηλώνουμε την ένταση του ματιού. Προσθέτουμε το βαλσάμικο και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι κατά βούληση. Αναμιγνύουμε σε ένα ποτήρι κρασιού νερό με το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στο φαγητό για να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε ζεστό με φρεσκοκομμένο πιπέρι


Μερικά μυστικά ακόμα:

1. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το πορτοκάλι με μανταρίνι, για πιο γλυκά γεύση.
2. Συνοδεύστε το πιάτο με ρύζι μπασμάτι και/ή ρόκα.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!!!!


credits: sintages tis pareas

Ετικέτες
0 Responses

Δημοσίευση σχολίου