Δεν θα διαφημίσω το συγκεκριμένο γλυκό...δεν χρειάζεται....εκμεταλλευτείτε τα πορτοκάλια που είναι στην εποχή τους και δοκιμάστε το!!!
1 πακέτο φύλλο κρούστα
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
4 αυγά
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο (ή 1/2 ελαιόλαδο)
1 φλ. ζάχαρη
1-2 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
και για το σιρόπι:
- 3 ποτήρια νερό
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- ξυλάκι κανέλας (προαιρετικά)
- φλούδα ενός πορτοκαλιού
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα φύλλα σε ένα μπολ και χτυπάμε με το σύρμα. (Καλό θα είναι τα αυγά να είναι πριν ελαφρώς χτυπημένα για να μη σβολιάσουν στο μείγμα). Όταν γίνει ένα ομοιογενές μείγμα αρχίζουμε να ρίχνουμε τα φύλλα. Πριν τα έχουμε κόψει όπως είναι από τη συσκευασία σε 4 κομμάτια το κάθε φύλλο. Ένα-ένα λοιπόν τσαλακώνουμε τα κομμένα φύλλα σαν να τσαλακώνουμε χαρτί και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
Αφού τελειώσουν τα φύλλα, βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά στους 180-200 βαθμούς ανάλογα το φούρνο.
Έχουμε εν τω μεταξύ βράσει και δέσει το σιρόπι. Όταν βράσει το σιρόπι και το αφήσουμε να κρυώσει,καλό θα είναι να βγάλουμε από μέσα τη φλούδα γιατί αν μείνει πολλή ώρα μέσα θα πικρίσει. Όταν ψηθεί το γλυκό μας, το χαράζουμε και ρίχνουμε το χλιαρό έως κρύο σιρόπι.
Μπορούμε να συνοδεύσουμε με σαντιγί ή παγωτό.
Καλή επιτυχία!!!
credits: sintagestispareas.gr
Δημοσίευση σχολίου