Μια συνταγή εύκολη, γρήγορη με υλικά που βρίσκονται σε κάθε κουζίνα. Το αποτέλεσμα γλυκό που δε σε λιγώνει και είναι ευχάριστο ακόμα και μετά από ένα πλούσιο γεύμα...Ό,τι πρέπει για τις γιορτινές μέρες  ;)

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
  • 2 λίτρα φρέσκο γάλα
  • 1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 4 αυγά
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • φλούδα ενός λεμονιού
Βάζουμε το γάλα να βράσει με το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, το βούτυρο και τη φλούδα. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας για να μην κολλήσει. Μόλις δέσει το μείγμα, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα, όσο αυτό είναι ακόμη ζεστό, ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα. Σε βουτυρωμένο ταψί αδειάζουμε το μείγμα (αφού έχουμε αφαιρέσει τη φλούδα) και ψήνουμε στους 170oC, σε προθερμασμένο φούρνο, σε αντιστάσεις, για 45΄, μέχρι να ροδίσει. Κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα.

Καλή επιτυχία!!!

Τip: Το γάλα θα πρέπει να είναι πλήρες, για πιο πλoύσια γεύση


Credit: argiro.gr

Ετικέτες
0 Responses

Δημοσίευση σχολίου