Κρέμα πειρασμός, που τρώγεται σκέτη, σε ψωμί, σε μπισκότο, σε τάρτα, σε κέικ... κοινώς δε μένει σταγόνα!! Προσωπικά την προτιμώ σαν γέμιση σε κρουασάν βουτύρου....
- 2 μεγάλα αυγά αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 μέτρια ζουμερά λεμόνια ακέρωτα (θα χρειαστείτε το ξύσμα και 200 ml χυμό)
- 1 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 125 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 κ.γλ. κορν φλάουρ
- 2 αποστειρωμένα βάζα των 250 ml
- 2 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί ψησίματος κομμένα στις διαστάσεις των καπακιών
Πλένετε τα λεμόνια και τα σκουπίζετε καλά. Τα ξύνετε με μια ξύστρα και αφού τα κόψετε στη μέση τα στύβετε. Σε μικρή κατσαρόλα με χοντρή βάση τοποθετείτε τα αυγά και τα χτυπάτε να διαλυθούν με σύρμα. Προσθέτετε το ξύσμα, το χυμό, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το κορν φλάουρ. Ανακατεύετε με το σύρμα όλα τα υλικά και βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αυτή η κρέμα απαιτεί συνεχές ανακάτεμα με το σύρμα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα για περίπου 10΄, έως ότου η κρέμα αρχίσει να πήζει. Στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά και την αφήνετε απλά να σιγοβράζει για 1΄, ανακατεύοντάς τη συνεχώς. Την αποσύρετε από τη φωτιά. Γεμίζετε τα ζεστά βάζα με τη ζεστή κρέμα μέχρι πάνω. Καλύπτετε με το αντικολλητικό χαρτί και σκεπάζετε με τα καπάκια τα καυτά βάζα. Τα αφήνετε στον πάγκο μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, για μερικές ώρες. Η κρέμα διατηρείται στο ψυγείο για 1½ μήνα.
Δημοσίευση σχολίου