Το Limoncello δροσερό και χωνευτικό με πολλές παραλλαγές για την παρασκευή του, αποτελεί αγαπημένη επιλογή για τους λάτρεις των λικέρ. Συνταγές για να φτιάξετε σπιτικό limoncello υπάρχουν πολλές, εδώ σας παρουσιάζω αυτή που δοκίμασα και έμεινα ενθουσιασμένη με το αποτέλεσμα. Θα χρειαστείτε:
Πλένουμε καλά τα λεμόνια. Κόβουμε και κρατάμε τις φλούδες τους. Τοποθετουμε σε βάζο τις φλούδες και τη βότκα, ώστε να τις σκεπάζει. Το αφήνουμε έτσι για μία εβδομάδα Μετά από τη μια εβδομάδα, φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε κατασαρόλα, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Σουρώνουμε τη βότκα που έχει πλέον πάρει τη μυρωδιά και το χρώμα από τα λεμόνια και το προσθέτουμε στο σιρόπι.
Το λιμοντσέλο είναι έτοιμο! Στην υγειά μας!!!
Tip: Αντί για βότκα, μπορείτε να χρησιμοποιήστε ρακί, ρούμι ή καθαρό οινόπνευμα (που μπορείτε να προμηθευτείτε από φαρμακείο)
Δημοσίευση σχολίου