Πανεύκολος, γρήγορος και νοστιμότατος κορμός!!!
Η συγκεκριμένη συνταγή αποτέλεσε την πρώτη μου απόπειρα στη ζαχαροπλαστική!! Και είχε τόσο θετική απήχηση, που έκτοτε έχει καθιερωθεί σαν γλυκό σε όλες τις γιορτές της οικογένειας και των φίλων.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
- 3 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
- 1 πακέτο βούτυρο αγελαδινό φρέσκο
- 1 μπουκάλι σιρόπι σοκολάτας για παγωτό
- 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
Σπάμε τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια και τα ανακατεύουμε με το γάλα. Προσθέτουμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) και το σιρόπι, αναμιγνύοντας καλά ώστε να γίνει ενα ενιαίο μείγμα. Καλύπτουμε μια μακρόστενη φόρμα με μεμβράνη και γεμίζουμε με το μείγμα. Πιέζουμε καλά για να γεμίσουν τα κενά και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 3 ώρες. Μετά μπορούμε να το βάλουμε στη συντήρηση.
Tip 1: Το σιρόπι σοκολάτας μπορεί να αντικατασταθεί από σιρόπι φράουλας, βύσσινου, καραμέλας ή συνδυασμός αυτών. Ακόμα, μπορεί να προστεθούν ξηροί καρποί, κονιάκ, αποξηραμένα φρούτα....Πειραματιστείτε με τις γεύσεις που σας αρέσουν.
Tip 2: Ο κορμός μπορεί να επικαλυφθεί με λιωμένη σοκολάτα (άσπρη ή μαύρη)
Tip 3: Μπορείτε πάντα να τοποθετήσετε το μείγμα σε αλουμινόχαρτο, αντί σε φόρμα, και να το καταψύξετε.
Καλή επιτυχία!!!!!!!
Credits: Συνταγές της παρέας
Δημοσίευση σχολίου